()
Elérted az ingyenes kiszállítási értékhatárt! 0 Ft az ingyenes kiszállításig!

Vegyes mix

2014.11.27. 12:12

A vegyes mix tartalmazza, az aszalt szilva, aszalt vörösáfonya és az aszalt sárgabarack keverékét.

Összetevők: magozott aszalt szilva, aszalt sárgabarack, vörösáfonya, cukor, növényi olaj (napraforgó olaj), tartósítószer E202, antioxidáns: kén-dioxid,

Magot, magtöretet tartalmazhat!

Allergén információk: nyomokban földimogyorót és egyéb dióféléket tartalmazhat!

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Aszalt sárgabarack

2014.10.18. 19:07

Összetevők: aszalt sárgabarack, antioxidáns: kén-dioxid

Magot, magtöretet tartalmazhat!

Allergén információk: nyomokban földimogyorót és egyéb dióféléket tartalmazhat!

Száraz, hűvös helyen tartandó!

A sárgabarack a mandulához hasonló, csak vastagabb húsú csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Termése kb. 4-8 cm-re nő, húsának színe egészen a világostól a sötét narancsig terjed, olykor még pöttyös is. Illatos és aromás gyümölcsről van szó, melyet a háziasszonyok is szívesen használnak süteményekbe, de nagyszerű levár vagy akár pálinka is főzhető belőle.

Élettani hatások

Maga az aszalt sárgabarack rendkívül értékes, mivel megtartja a gyümölcs eredeti vitamin- és tápanyagtartalmát. Az aszalt sárgabarack savtartalma csekély, de annál több ásványi- és ballasztanyagot átlagon felüli mennyiségű káliumot, B5 vitamint és folsavat tartalmaz. Kedvező összetételben megtalálható még benne a kén, a kálcium és a foszfor. A- és C-vitamin tartalma igen magas, sőt hasznos niacin- és folsav forrás is egyben.

Pozitív hatása a szervezetre:

  • a daganatos betegségek megelőzését segíti
  • erősíti az immunrendszert
  • fokozza a koncentrálóképességet
  • óvja a tüdő nyálkahártyáit
  • enyhíti az asztmás panaszokat
  • erős rákellenes hatású
  • késlelteti az időskori látásromlást
  • kedvezően hat a zsíranyagcserére
  • érvédő hatással bír
  • serkenti a máj méregtelenítési működését
  • fontos szerepe van a csontok és szövetek újjá építésében
  • növeli a sejtek energiáját
  • fokozza a vérképzést
  • vízhajtó és méregtelenítő hatású
  • segíti a baktériumok és vírusok általi fertőzések leküzdését

 

Aszalt szilva

2014.10.18. 19:22

Összetevők: magozott aszalt szilva, tartósítószer kálium-szorbát

Magot, magtöretet tartalmazhat!

Allergén információk: nyomokban földimogyorót és egyéb dióféléket tartalmazhat!

Száraz, hűvös helyen tartandó! 

Hasznos információk:

Egy igen elterjedt gyümölcs Magyarországon is, hiszen szinte minden vidéken megterem.  Jól tűri a fagyokat, ennek is köszönhető, hogy alkalmazkodó. Szinét tekintve változatosak, hiszen található sárgás, kékes, zöldes vagy akár pirosas színű is. Ha a formáját vizsgáljuk kerek, hosszúkás és tojás alakú közt válogathatunk. A szilvát csoportosíthatjuk magvaváló vagy nem magvaváló fajtája alapján is.

Élettani hatások

A szilvát emlegethetjük akár csodaszerként is, hiszen egyetlen szilva több ásványi anyagot tartalmaz, mint egy maréknyi áfonya. A, B, C, E-vitaminokban, folsavban, káliumban gazdag, de tökéletes vas, kalcium, magnézium, foszfor, szelén, cink, réz és vas-forrás.

Pozitív hatása a szervezetre:

  • sejtvédő hatású
  • szív- és érrendszeri betegségek ellen véd
  • erősíti idegrendszerünket
  • segít a stressz leküzdésében
  • hatékony levertség és depresszió ellen
  • fogyasztása elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megteremtését
  • csökkenti a koleszterin szintet
  • vértisztító és vérnyomás csökkentő hatású
  • szerepet játszik a szép bőr, haj és köröm kialakulásában
  • segít az emésztőrendszeri megbetegedések kezelésében –salaktalanító, emésztést segítő, vízhajtó és székletlazító tulajdonsága van
  • gyorsítja az anyagcserét
  • segít a fogínygyulladás leküzdésében
  • antibakteriális hatással bír, hatóanyagai lassítják a baktériumok szaporodását, sőt el is pusztítják őket
  • megelőzi a fogkő képződését

 

 

 

Aszalt meggy

2014.10.18. 19:18

Összetevők: aszalt meggy

Magot, magtöretet tartalmazhat!

Származási helye: Magyarország

Allergén információk: nyomokban földimogyorót és egyéb dióféléket tartalmazhat!

Száraz, hűvös helyen tartandó!

A sárgabarack a mandulához hasonló, csak vastagabb húsú csonthéjas gyümölcsök közé tartozik. Termése kb. 4-8 cm-re nő, húsának színe egészen a világostól a sötét narancsig terjed, olykor még pöttyös is. Illatos és aromás gyümölcsről van szó, melyet a háziasszonyok is szívesen használnak süteményekbe, de nagyszerű levár vagy akár pálinka is főzhető belőle.

Élettani hatások

Maga az aszalt sárgabarack rendkívül értékes, mivel megtartja a gyümölcs eredeti vitamin- és tápanyagtartalmát. Az aszalt sárgabarack savtartalma csekély, de annál több ásványi- és ballasztanyagot átlagon felüli mennyiségű káliumot, B5 vitamint és folsavat tartalmaz. Kedvező összetételben megtalálható még benne a kén, a kálcium és a foszfor. A- és C-vitamin tartalma igen magas, sőt hasznos niacin- és folsav forrás is egyben.

Pozitív hatása a szervezetre:

  • a daganatos betegségek megelőzését segíti
  • erősíti az immunrendszert
  • fokozza a koncentrálóképességet
  • óvja a tüdő nyálkahártyáit
  • enyhíti az asztmás panaszokat
  • erős rákellenes hatású
  • késlelteti az időskori látásromlást
  • kedvezően hat a zsíranyagcserére
  • érvédő hatással bír
  • serkenti a máj méregtelenítési működését
  • fontos szerepe van a csontok és szövetek újjá építésében
  • növeli a sejtek energiáját
  • fokozza a vérképzést
  • vízhajtó és méregtelenítő hatású
  • segíti a baktériumok és vírusok általi fertőzések leküzdését

 

 

Aszalt vörösáfonya

2014.10.18. 17:43

Összetevők: vörösáfonya, cukor, növényi olaj (napraforgó olaj)

Allergén információk: nyomokban földimogyorót és egyéb dióféléket tartalmazhat!

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Az áfonya vadon termő, hazánkban nem igazán gyakori növény, leginkább a Bükk, Zemplén területén, valamint Mecsekben vagy az Őrségben található. Vörös és fekete áfonya fajtája ismert. Ritka és szigorúan védett növény, mely a hegyvidékeken őshonos.

Élettani hatások

Savanykás ízét a benne található szerves savak és cserzőanyagok okozzák. Ezen kívül ásványi anyagokat, A, B, és C-vitaminokat valamint pektint tartalmaz. Található benne kalcium, kálium, magnézium, nátrium, vas, cink, mangán és foszfor is.

Pozitív hatása a szervezetre:

  • jótékonyan hat a látóidegekre
  • flavonoid-tartalma miatt általános immunerősítő
  • erős antioxidáns hatású
  • segít az enyhe hasmenéses megbetegedések esetén
  • csökkenti az infarktus lehetőségét
  • érvédő hatású
  • kiváló a szájüregben megjelenő baktériumok ellen
  • sejtregeneráló
  • segít a méregtelenítésben
  • megakadályozza a kőképződést
  • segít megelőzni a gyulladásos és a daganatos betegségek kialakulását
  • segít a rák ellenei küzdelemben
  • szerepet játszik az akut és a krónikus húgyúti fertőzések kezelésében
  • megakadályozza a koleszterin lerakódását
  • csökkenti az érelmeszesedést
  • a cukorbetegségre is kedvező hatással van
  • megőrzi a bélflóra egyensúlyának fenntartását
  • megelőzi az emésztési zavarokat, a bélhurotot és a bélfertőzéseket